A helyőrség (The Outpost, 2019)

2024. szeptember 18. 22:02 - Paracord

Jó a rendezés, és látványban is erős A helyőrség című 2019-es amerikai háborús film. Tetszik, hogy valós eseményeket mutat be, viszont bosszantó, ha tényleg úgy történt, hogy az amerikai hadvezetőség ennyire amatőr módon jelölte ki a filmben bemutatott erőd helyét. Alap, hogy olyan helyre építenek katonai tábort, mely nem lőhető be közelről. A filmbeli erőd szinte felkínálja az afgánoknak, hogy támadják meg. A közeli hegyoldalról az egész laktanya szétlőhető volt. Ha nem jöttek volna a vadászgépek, semmi nem marad az amerikaiakból.

a_helyorseg.jpg

Ettől függetlenül jó a film, mert átélhetően visszaadja az ostromot, mely kamdeshi csata néven lett ismert (2009. október 3.) Jók az alakítások is, főleg Romesha őrmester szerepében Scott Eastwood. Ő már a táborba érkezésekor megmondja, hogy a tálibok ha akarják, szétlőhetik az egész kócerájt a helyőrség rossz elhelyezkedése miatt. Kár, hogy a legvégén nem mutatják a kitüntetéseket, melyeket a valóságban maga az amerikai elnök adott át nekik személyesen. A Medal of Honort kapták, mely a lehető legmagasabb elismerés. Pontosabban nem átadták, hanem a nyakukba akasztották.

A helyőrség többször nézős, remek háborús film, melyre én a mafab felületén laklamazott minősítési rendszert használva 4 csillagot adok.

***

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baracus.blog.hu/api/trackback/id/tr2518494566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása