A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

2024. szeptember 18. 22:06 - Paracord

A legjobb háborús filmek egyike a 2016-os, Mel Gibson rendezte második világháborús A fegyvertelen katona, mely szinte teljes egészében megtörtént eseményeket dolgoz fel. A helyszín a második világháborús Okinawa szigetcsoport, ahol Japán az utolsó leheletéig harcol az amerikaiakkal. A legkomolyabb harcok az úgynevezett Hacksaw-fennsík nevű magaslaton zajlanak.

fegyvertelen_katona.jpg

Az amerikai katonák között indul bevetésre 1945. április 29-én egy Desmond Doss nevű szanitéc, aki aznap 100 sebesült társa életét menti meg. A filmben Andrew Garfield alakítja, hihetetlenül színvonalas játékkal. Megismerjük Doss őrvezető családi hátterét, szerelmét, a szintén nagyon vallásos Dorothyt (akit a gyönyörű Teresa Palmer alakít), illetve fiatal éveit és azt az elszántságot, amivel elhatározza, hogy fegyver nélkül teljesíti katonai szolgálatát. Bár katonatársai, tisztjei és szinte mindenki szembeszáll döntésével, ő mégis kitart amellett, hogy fegyver nélkül is tud hasznos katona lenni.

Az események pedig őt igazolják: egészségügyi katonaként, fegyver használata nélkül tart társaival a Hacksaw-fennsíkon, majd a japán ellentámadás után egymás után menti meg a megsebesült társai életét. Mel Gibson élete legjobb rendezésével készítette el A fegyvertelen katonát. Értékelésem természetesen 5 csillag.

***

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baracus.blog.hu/api/trackback/id/tr6018494572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása